ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2013-07-14 21:47

Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στην φυσική ομορφιά 

Το λάδι της ελιάς υπήρξε πηγή υγείας και ομορφιάς από την αρχαία Ελλάδα και το αποκαλούσαν «λάδι ομορφιάς». Έχει δυναμωτικές, θρεπτικές και καθαριστικές ιδιότητες και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, απολέπιση, λείανση και λάμψη, σχηματίζοντας ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα το οποίο συγκρατεί την εσωτερική υγρασία της επιδερμίδας χωρίς να φράζει τους πόρους. Το λάδι ελιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε και σε πολυφαινόλες, που δρουν κατά πρόωρης γήρανσης και περιέχει ιχνοστοιχεία μετάλλων όπως σίδηρο, που προσφέρουν φυσική περιποίηση στα μαλλιά.

 

Το μέλι και η συμβολή του στην φυσική ομορφιά

To μέλι αποτελεί ένα πολύτιμο συστατικό για την περιποίηση και φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών Από αρχαιοτάτων χρόνων άρχισε να αναφέρεται στα κύρια συστατικά πολλών γνωστών καλλυντικών. Σήμερα το μέλι χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες καλλυντικών για ενυδατικές κρέμες, μάσκες προσώπου, λοσιόν για τα μαλλιά και το σώμα. Το μέλι επίσης θεωρείται αποτελεσματικό συστατικό στην επούλωση μικροτραυματισμών του δέρματος. Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι είναι και αντιμικροβιακό.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το μέλι τόσο χρήσιμο ως καλλυντικό? Όσο μεγαλώνουμε και το δέρμα μας γερνά ή όσο είναι εκτεθειμένο καθημερινά στην μόλυνση, στον ήλιο και την σκόνη, χάνει την ελαστικότητά του στεγνώνει και κάνει ρυτίδες.. Το μέλι επειδή απορροφά και διατηρεί στα μόριά του νερό, αποτελεί ενυδατικό παράγοντα όταν προστεθεί σε σωστή αναλογία στα καλλυντικά διατηρώντας το δέρμα δροσερό, λείο απαλό και ελαστικό. Μπορείτε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε το μέλι μαζί με άλλα φυσικά προϊόντα που είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε και είναι πολύ φθηνά. Βρείτε παρακάτω μερικές πολύ χρήσιμες και απλές οδηγίες.

Μάσκα σύσφιξης  δέρματος

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο , ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουτάλι της σούπας μέλι και προσθέστε αλεύρι μέχρι να γίνει κρέμα. Απλώστε την στο πρόσωπο και στο λαιμό σας για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Πρέπει να σας πούμε ότι τα παρασκευάσματα αυτά επειδή δεν περιέχουν κανένα χημικό συντηρητικό θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθούν όχι αργότερα από δύο ημέρες.

Λοσιόν δέρματος

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα ελαιόλαδο και Ό του κουταλιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μίγμα σε όποιο σημείο του δέρματός σας αισθάνεστε ξηρό χέρια αγκώνες κ.τ.λ. Αφήστε το 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα και δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Φροντίδα για τα μαλλιά σας

Το μέλι μπορεί να δώσει ζωντάνια και γυαλάδα στα μαλλιά σας. Προσθέστε σε ένα λίτρο ζεστό νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εάν έχετε ξανθά μαλλιά προσθέστε χυμό μισού λεμονιού. Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας και μετά βρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα αυτό. Μην τα ξεπλύνετε, στεγνώστε τα κανονικά.  

Μάσκα μαλλιών 

Απαραίτητα υλικά: 
2 ωμά αυγά 
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση: Κτυπάτε καλά τα υλικά και σε στεγνά μαλλιά απλώνετε το μείγμα για 10 λεπτά, στη συνέχεια τα ξεπλένετε και χρησιμοποιείτε κανονικά το σαμπουάν σας. Για καλύτερο αποτέλεσμα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα. 

Κατά της ψαλίδας 

Απαραίτητα υλικά: 
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 

1 κρόκο ωμού αυγού 

Μάσκα ενυδάτωσης για ξηρές επιδερμίδες 
Απαραίτητα υλικά: 
1 κουτάλι της σούπας μέλι 
1 ασπράδι ωμού αυγού 
1 κουτάλι της σούπας γιαούρτι (πλήρες) 
1/2 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο