NTITROIT POLH....ZOMPI!!!!

2013-07-20 16:08
Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά
Νόμος Κατσέλη για ρύθμιση οφειλών Μάθε δωρεάν αν μπορείς να ενταχθείς
www.iperxreomenanoikokiria.gr
 
  Text
Δείτε φωτογραφίες από το χρεοκοπημένο Detroit, το πάλαι ποτέ κέντρο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας (Pics)
 

Κάποτε ήταν το κέντρο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σήμερα, μοιάζει με "zombieland". Το Detroit έγινε πλέον ο μεγαλύτερος δήμος στην ιστορία των ΗΠΑ που κηρύσσει πτώχευση.

Η χρεοκοπία ήταν η τελευταία λύση μετά την αποτυχία των δημοτικών αρχών να καταλήξουν σε συμφωνία με τους πιστωτές του δήμου για εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους του, ύψους 19 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αποσκοπεί στο να τους πιέσει να αποδεχθούν να αποπληρωθούν απομειωμένες οι απαιτήσεις τους.

Τον τελευταίο καιρό, η πόλη έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται δραματικά και τη βιομηχανική δραστηριότητα να πέφτει κατακόρυφα. Οι φωτογραφίες από τις γειτονιές της, απεικονίζουν την εγκατάλειψη και την παρακμή και εντυπωσιάζουν.

Υποβάθμιση σε "C" από S&P

Εν τω μεταξύ, σε υποβάθμιση της αξιολόγησης του Ντιτρόιτ σε "C" από "CC" προχώρησε την Παρασκευή η Standard & Poor’s, μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης από την αμερικανική πόλη.

Η προοπτική (outlook) της αξιολόγησης είναι αρνητική, γεγονός που σημαίνει ότι ο διεθνής οίκος ενδεχομένως να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες.

Η αίτηση κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα ξεκινήσει μια περίοδος προστασίας της πόλης από τους δανειστές, η οποία θα διαρκέσει από ένα έως τρεις μήνες.

Τις τελευταίες δεκαετίες το Ντιτρόιτ έχει δεχτεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα λόγω της κακής διαχείρισης των διοικήσεων της πόλης, της μείωσης του πληθυσμού και της απώλειας φορολογικών εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική μεγαλούπολη έχει αναδείξει τις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, τη General Motors, τη Ford και τη Chrysler.

Σήμερα η πόλη έχει πληθυσμό 700.000 κατοίκων, καταλαμβάνοντας την 18η θέση των μεγαλύτερων πόλεων των ΗΠΑ. Πριν από μερικές δεκαετίες αποτελούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αφού ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ομπάμα: "Πρέπει να βρεθεί λύση, παρακολουθούμε την κατάσταση"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί στενά με τους ανώτερους συμβούλους του την κατάσταση στο Detroit, αφού η πόλη κήρυξε την Πέμπτη πτώχευση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Ενώ οι ηγέτες του Μίτσιγκαν και οι πιστωτές της πόλης αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στη σοβαρή οικονομική κατάσταση του Ντιτρόιτ, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνέχιση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης με την πόλη, καθώς αυτή προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της, να ανακάμψει και να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής", δήλωσε η Έιμι Μπράντετζ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από Guardian